Saturday, July 12, 2014

fikir memikirkannya

alhamdulillah..
ramdahon tahun ini 
aku akhirnya dapat melaksanakan impian aku yang telah aku simpan 2 tahun since masuk
ke negeri kelantan
means that near to 3 years after all semua terjadi
baru ALLAH bag chhance untuk aku
bila aku muhasabah balik..
setiap tahun aku mahu pergi tue mesti ada halangan 
aku fukir fikir lagi
maybe i'm not prepared yet..
ALLAH nak bagi latihan aku..nak bagi aku get ready dulu,,well preparation dulu..
baru alhamdulillah..ramadhon ini aku dapat jua tertunai juga hasrat aku untuk masuk pondok
alone...but then i met with new friends..masyaALLAH...

erm ..
saja mahu share..
bukan untuk kalian
tapi aku aku yang masih tak sedar diri.
since aku masuk pondok nie..
every night aku mimpi pasal orang yang meninggal
ada yang aku kenal..ada yang aku tak kenal..
sampai satu malam 
aku berfikir..apa maksud mimpi mimpi ini
then malam tue aku doa
"ya ALLAH kau bagilah petunjuk kepada kematian aku"

sahur tue, aku tak ingat ingat apa apa da mimpi aku..
except aku ingat dalam mimpi hanya 2 orang yang aku kenal
seorang baby dan adik bongsu aku..

puas aku fikir...alahai...apalah maksud mimpi ni,sampai aku etringat aku doa minta petunjuk
*btw i'm not good muslim...btw i believe ALLAH knows my du'a

lepas sahur tue , terjentik dihati
mungkinkah ALLAH mahu bagi petunjuk 
bahawa kemungkinan umur aku ini setakat lingkungan ini sahaja
maksudnya
bila ingat baby tue n adik bongsu aku..mungkin aku x lama lagi didunia ini..dah x sempat tinguk baby n adik aku meningkat dewasa
mungkin ajal tue sampai bila aku belum sempat pun bergelar isteri
mungkin ajal tue sampai bila aku belum sempat pun ada anak
mungkin.dalam usia remaja aku ini ajal da sampai
*ok.fine yang nie korang tak faham..just let me to understand what i feel

btw..bukannya mahu percaya dengan mimpi aku ini..
tapi bila fikir balik muhasabah ..
*k.time ini tak ya ingat cerita mimpi aku

ajal tue datang bila sampai waktunya
tak kisah dalam usia baby ,kanak kanak remaja ataupun orang tua
just prepared all the time..
k.
lets we try to change the bad habit kita kepada good attitude and so on..
*this you can find it by ur ownself..bukan malas mahu hurai..tahu sendiri bha kan..
preparation sebelum dijemput oleh ALLAH..sebelum masuk ke alam kubur..
amalan amalan kita n so on kat dunia ini..


salam ramadhon ,

azamku al-fateh!
^___^

*kelate sokmo.

1 comment:

  1. trimakasih infonya gan....
    ...
    sangat menarik dan bermanfaat...
    mantap..

    ReplyDelete

Follow by Email